[ X ]
[ X ]
[ X ]
O nouă vizită de lucru în teritoriu a Președintelui Dodon
13 Mai

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon continuă vizitele de lucru prin țară, informează CURENTUL.

„Astăzi am mers în raioanele Basarabeasca și Cimișlia, unde voi avea întrevederi tradiționale cu autoritățile locale, agenții economici, mă voi familiariza cu situația din spitale, voi felicita veteranii și familiile cu mulți copii. Prima destinație este satul Iserlia din raionul Basarabeasca, unde se află gospodăria țărănească „Tanita Agro”, care cultivă grîu, orz și floarea soarelui. Anul trecut, gospodăria respectivă a semănat 400 de hectare cu grîu, cu o recoltă medie de 18 q/ha și 20 de hectare cu orz, cu o recoltă medie de 20 q/ha. Ulterior, în ajunul Zilei Internaționale a Familiei am vizitat familia Platon din satul Iordanovca. Soții Ion și Veronica cresc și educă șapte copii cu vîrsta cuprinsă între unu și zece ani. Capul familiei lucrează pompier. Trei copii sînt de vîrstă școlară, iar în luna septembrie, încă unul va merge în clasa întîi. Le-am dăruit copiilor jucării, cărți, dulciuri și le-am urat sănătate și bucurii”, a scris Dodon, pe o rețea de socializare.

Totodată, Igor Dodon a mai scris că a vizitat Spitalul raional Basarabeasca pentru a se documenta la fața locului cu situația epidemiologică din regiune.

„La momentul de față, în instituțiile medicale din raion sînt internați 43 de pacienți infectați cu coronavirusul de tip nou. Pe perioada epidemiei, s-au vindecat două persoane, alte trei au decedat. Am fost informat că personalul medical al spitalului raional dispune de toate mijloacele de protecție necesare, dar, deoarece instituția se confruntă cu lipsa unui echipament modern, am dat asigurări că voi acorda sprijin în acest sens. Totodată, datorită acțiunilor coordonate ale medicilor și autorităților locale, situația epidemiologică din regiune este ținută sub control. Ulterior, am mers la Ivan Covadji, în vîrstă de 93 de ani – unicul veteran care a rămas în raionul Basarabeasca. Ivan Covadji a plecat pe front în anul 1944, a eliberat Moldova, România și Bulgaria, iar după război, a lucrat în calitate de șofer. I-am adresat veteranului felicitări cu ocazia Zilei Victoriei și i-am urat sănătate și pace. De asemenea, am vizitat Complexul Memorial al Gloriei Militare unde am depus flori în memoria ostașilor căzuți pentru eliberarea țării noastre de fascism. În încheierea vizitei de lucru în raionul Basarabeasca, am avut o întrevedere cu președintele raionului, Piotr Pușcari, cu care am discutat mai multe chestiuni ce țin de dezvoltarea social-economică a regiunii, precum și de continuarea acțiunilor de combatere a răspîndirii coronavirusului”, a mai scris Dodon.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților
  1. Dorin Recean, în discuții cu oamenii din raionul Sângerei: Le-a povestit despre importanța parcursului european al țării noastre
    Politică |
  2. Irina Vlah - la o fabrică de textile: „Conducerea este pregătită să ia oameni fără experiență și să-i formeze în toate, dar nu sunt oameni, tinerii pleacă”
    Politică |
  3. Ulianovschi: În afară de obținerea statutului de candidat la UE - datorită conjucturii geopolitice - puterea PAS se întrece în antirecorduri  
    Politică |
  4. Maia Sandu, la întrevederea cu reprezentanții CCI: Aderarea la UE este singura șansă ca Moldova să mențină pacea
    Politică |
  5. CEC a inițiat elaborarea proiectului „Pentru aprobarea Instrucțiunii cu privire la procedura de compensare a cheltuielilor suportate din bugetul de stat pentru organizarea și desfășurarea alegerilor locale”
    Politică |
  1. Poliția de Frontieră îndeamnă călătorii să ajungă la aerogară cu 3 ore înainte de zbor
    Social |
  2. CEC a inițiat elaborarea proiectului „Pentru aprobarea Instrucțiunii cu privire la procedura de compensare a cheltuielilor suportate din bugetul de stat pentru organizarea și desfășurarea alegerilor locale”
    Politică |
  3. Dorin Recean, în discuții cu oamenii din raionul Sângerei: Le-a povestit despre importanța parcursului european al țării noastre
    Politică |
  4. Ministerul Muncii precizează că 10 mai va fi zi lucrătoare
    Social |
  5. Irina Vlah - la o fabrică de textile: „Conducerea este pregătită să ia oameni fără experiență și să-i formeze în toate, dar nu sunt oameni, tinerii pleacă”
    Politică |