[ X ]
[ X ]
[ X ]
O nouă şedinţă a Comisiei situaţii excepţionale. Ce a cerut Premierul
21 Aprilie

În cadrul unei noi ședințe a Comisiei pentru Situații Excepționale, Premierul Pavel Filip a dat noi indicații în legătură cu situația din țară, transmite CURENTUL.

Șeful Executivului a cerut salvatorilor și Poliției de frontieră să vină cu comunicate din oră în oră ca oamenii să știe pe ce trasee se poate de circulat, care sunt blocate, ce puncte de trecere a frontierei sunt funcționale și care nu activează etc.

De asemenea, Premierul a cerut să fie mediatizat numărul de telefon de urgență ca oamenii să știe unde să sune în situații de urgență.
Pavel Filip a cerut să fie deschise conturi bancare în lei și în valută națională, precizând că a avut un șir de discuții cu partenerii externi care sunt gata să dea o mână de ajutor. „Trebuie de efectuat și evaluările necesare, să vedem de ce avem nevoie. Acum prioritatea numărul unu e siguranța cetățenilor, să nu avem oameni blocați, să funcționeze instituțiile medicale, armata națională să ofere mașini cu tracțiune în loc de ambulanțe. Dar o să avem nevoie să identificăm ajutoarele necesare. Trebuie să înțelegem foarte bine și, de comun acord cu cei de la rezerve materiale, să vedem ce trebuie – medicamente, alimente, cabluri, accesorii, ca să putem înlătura consecințele”, a declarat a declarat el.
Potrivit spuselor sale, celula de criză va funcționa în continuare 24 de ore. Premierul a cerut ca Poliția să fie prezentă peste tot, iar Ministerul Mediului, Moldsilva să mobilizeze pădurarii care au experiență, cu echipele lor, de comun acord cu echipele de intervenție, să intervină după posibilități pentru înlăturarea obstacolelor create de arborii căzuți.
De asemenea, Pavel Filip a cerut ca responsabilii, de comun acord cu autoritățile locale, să întreprindă acțiuni ca să nu ne confruntăm cu inundații.
Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților