[ X ]
[ X ]
[ X ]
O nouă intervenție Smurd în Republica Moldova. Un copil în vârstă de 5 ani a fost transportat de urgență la București
20 Iulie

În această după-amiază, în jurul orei 15.00, o aeronavă medicală SMURD a aterizat la Chișinău pentru a transporta pe cale aeriană un pacient grav bolnav, transmite CURENTUL.

Este vorba despre un copil în vârstă de 5 ani, cu diagnosticul intoxicație acută cu acetamenofen (paracetamol), ocazională, casnică, evoluție extrem de gravă.

Până în prezent copilul a fost internat în Institutul Mamei și Copilului, fiind transferat de la Spitalul Clinic Bălți. Din momentul transferului, în urma tratamentului complex administrat,  starea copilului s-a stabilizat, dar se menține extrem de gravă, pentru un management adecvat fiind necesară epurarea hepatică.

Acesta este transportat în regim de urgență la Spitalul de Urgență pentru copii „Grigore Alexandrescu” din București, unde se practică metoda de epurare hepatică în conduita pacienților cu intoxicații cu paracetamol.

În acest context, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale atenționează părinții că nu trebuie să administreze medicamente copiilor fără prescripție medicală, trebuie respectate cu strictețe dozele și intervalele de administrare pentru a evita efectele toxice ale acestora.

În cazul manifestării simptomelor supradozajului, care constau în paloare, greaţă, vărsături, anorexie şi dureri abdominale, urmează să vă adresați de urgență la medicul specialist.

thumbnail thumbnail (2)

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților