[ X ]
[ X ]
[ X ]
O nouă instituție apare în R. Moldova – Laboratorul Vamal! Care e scopul și de ce e necesar
4 Septembrie

În R. Moldova ar putea să apară o nouă instituție. Este vorba de Laboratorul Vamal al Serviciului Vamal. Despre aceasta se anunță în Nota informativă la proiectul Hotărârii Guvernului cu privire la modificarea și completarea unor hotărâri ale Guvernului, care a fost pus spre discuții pe portalul www.particip.gov.md.

Conform autorilor, pct.20 din Regulamentul cu privire la modul de evidenţă, evaluare şi vânzare a bunurilor confiscate, fără stăpân, sechestrate, ușor alterabile sau cu termen de păstrare limitat, a corpurilor delicte, a bunurilor trecute în proprietatea statului cu drept de succesiune şi a comorilor care stabilește organele abilitate cu evaluarea, încercările de laborator şi eliberarea deciziilor de expertiză, „se va modifica prin completarea acestuia cu o instituție nouă, și anume Laboratorul Vamal al Serviciului Vamal”.

„Astfel, dat fiind faptul că Laboratorul Vamal al Serviciului Vamal este organul abilitat cu efectuarea cercetărilor/încercărilor de laborator și a expertizei/evaluării mărfurilor în scopuri vamale, este necesară includerea acestuia în prevederile pct.20) din Regulament”, afirmă autorii.

Autorii își mai doresc modificarea Regulamentului, astfel încât Serviciul Fiscal de Stat să fie învestit cu atribuţii de comercializare a bunurilor imobile prin licitații.

„Se propune ca, în cazul în care Serviciul Fiscal de Stat preia la evidență bunuri imobile ce fac obiectul Regulamentului, acestea să nu fie transmise cu titlu gratuit autorităţilor publice locale, dar să fie comercializate de către Serviciul Fiscal de Stat, iar sumele obținute din comercializarea bunurilor să se facă venit la bugetul de stat”, se mai spune în nota informativă.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților