[ X ]
[ X ]
[ X ]
O nouă inițiativă al șefului adjunct al IGP: Jucării pentru copiii afectați emoțional de cazuri de violență sau implicați în accidente rutiere
21 Septembrie

Șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliţiei (IGP), Gheorghe Cavcaliuc, vine cu inițiativa de a dărui câte o jucărie moale copiilor afectați emoțional de cazuri de violență în familie sau implicați în accidente rutiere grave, fiind inspirat de gestul nobil al polițiștilor din Germania, transmite CURENTUL.

Gheorghe Cavcaliuc afirmă că inițiativa este „una frumoasă și va reduce victimizarea copiilor și consecințele unei circumstanțe negative în care poate nimeri copilul oricui din țara noastră”.

„Gestul dat, poate pe moment stabiliza emoțiile copiilor, ca ulterior psihologii să poată contribui eficient la asigurarea armoniei psihologice și pe un termen mai lung, iar în urma acesteia avem de câștigat o societate sănătoasă și puternică”, se spune într-o postare pe o rețea de socializare.

Astfel, Gheorghe Cavcaliuc va dărui primele jucării pentru a dota câteva mașini de patrulare și mașini ale Biroului de reacționare operativă a Direcției de poliție a municipiului Chișinău.

Astfel, IGP face apel către toți partenerii Asociației Obștești „Bunicii Grijulii”, toate ONG-urile, Asociaţiile care promovează drepturile şi protejarea copiilor, către Agenții economici, precum şi către orice persoană cu suflet mare, să contribuie la dotarea mijloacelor de transport speciale cu jucării, pentru donarea lor ulterior, copiilor afectați emoțional.

42203202_1906267973009205_2082693172986642432_n

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților