[ X ]
[ X ]
[ X ]
O nouă etapă a proiectului de iluminare stradală va demara în Orhei
6 Decembrie

Până la sfârșitul lunii decembrie, Primăria Municipiului Orhei intenționează să instaleze 303 de corpuri de iluminat noi pe pilonii deja existenți pentru a îmbunătăți iluminarea drumurilor. De asemenea, până la Revelion vor fi instalate 252 de led-uri pentru iluminarea trotuarului, transmite CURENTUL.

Mai mult, potrivit planului de acţiuni până la sfârşitul lunii februarie vor fi instalaţi 485 de piloni noi cu led-uri pentru iluminatul rutier și 22 de lămpi pentru iluminarea trotuarului.

Astfel, municipiul Orhei va deveni unul dintre cel mai iluminate oraşe nu numai în țară, dar și din regiune. Potrivit primarului Ilan Șor, nu va exista nici o stradă în oraș care nu va fi iluminată şi nici un colţ lăsat în beznă.
Este de menţionat faptul că modernizarea iluminatului stradal din Orhei reprezintă unul dintre primele proiecte de mare amploare implementate de Ilan Șor imediat după alegeri. În cadrul acestui proiect au fost instalați 3 000 de piloni noi, 1 300 de lămpi LED, 67 km de cablu.

Într-un interviu acordat postului de televiziune RTR Moldova, Ilan Șor a reamintit că înainte de a fi ales, pe parcursul a 20 de ani, orașul a fost lăsat în întuneric. „Pentru mine acest lucru este de o importanță principială. Am considerat și consider că, în a doua decadă a secolului 21, locuitorii orașului nu ar trebui să rătăcească în întuneric, indiferent unde – în centru, la periferie sau în parc. Acest lucru este anormal!”- a spus primarul.

Inițierea unei noi etape în implementarea programului de iluminare stradală, Ilan Șor a explicat acest lucru prin dorința de a transforma Orheiul într-un oraș care se conformează cu cele mai înalte și mai exigente standarde europene. „Scopul nostru este de a transforma Orheiul într-un oraș european armonios. Intenționăm să demonstrăm că este posibil să facem acest lucru aici și acum”, a subliniat Ilan Șor.

În ultimii doi ani, Orheiul a devenit lider în implementarea proiectelor de infrastructură, sociale și culturale la scară largă. Atât experții locali, cât și cei din străinătate, au recunoscut că Orhei este orașul cu cea mai dinamică dezvoltare din Republica Moldova.

iluminat stradal

electricitate

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților