[ X ]
[ X ]
[ X ]
O nouă campanie lansată de IGP în parteneriat cu mai multe entități. Gheorghe Cavcaliuc: „Suntem alături de societate, nu doar în calitate de polițiști, dar și membri responsabili ai societății”
20 Iulie

Inspectoratul General al Poliției (IGP), în parteneriat cu Mitropolia Chişinăului şi a Întregii Moldove, Asociația Obștească Clubul sportiv „Terra Valahia”, Asociația Obștească „Bunicii Grijulii” și Asociația Femeilor din Poliție, a lansat Campania națională de binefacere în întreaga țară, cu genericul „Copil şcolarizat-copil protejat”, care va dura până la 18 august 2018, transmite CURENTUL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, șeful adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc a scris că prin intermediul acestei campanii își propun mai multe scopuri.

„Ne propunem să sensibilizăm societatea prin implicare; să rezolvăm problema privind şcolarizarea a 1900 de copii cu risc de abandon şcolar; să protejăm copii; să reducem criminalitatea juvenilă; să educăm corect tânăra generație.

Prin această acțiune, noi, angajații Poliției Naționale suntem alături de societate, nu doar în calitate de polițiști, dar și părinți, bunici și membri responsabili ai societății!”, a scris Gheorghe Cavcaliuc.

În acest sens, polițiștii s-au arătat receptivi la organizarea acestei cauze nobile și vor dona hăinuțe, încălțăminte sau ghiozdane școlare de la proprii copii.

„Totodată, prin exemplul propriu, eu de comun cu alți conducători din cadrul Poliției Naționale, șeful Direcţia de Poliţie a mun. Chişinău, Corneliu Groza, șeful Inspectoratul De Politie Centru al Direcției de poliție a mun. Chișinău, Ion Bilibov, șeful Inspectoratul De Poliţie Rezina, Igor Botea, șeful Inspectoratul de Poliție Ocnița, dl Oleg Cojocaru, șeful Inspectoratul de Poliție Ialoveni, Pavel Damaschin, șeful IP Rîșcani, Oleg Chilaru, șeful Direcției nr. 5 a Inspectoratul Național de Investigații, Valeriu Cojocaru, șeful Direcţia Antidrog a Inspectoratului național de investigații, Ion Țurcanu, șeful Direcției Nord a Inspectoratului național de investigații, Igor Susarencu, șeful Direcției Sud a Inspectoratului național de investigații, Nicolae Gavrilița, șeful Secției nr. 1 a Direcției nr. 3 a Inspectoratului național de investigații, Maxim Ciubaciuc am donat jumătate din salariul pentru o lună pentru asigurarea cu rechizite școlare a celor 1 900 de copii”, a mai scris șeful adjunct al IGP.

De asemenea, președinților Consiliul raional Rezina, Eleonora Graur și Consiliul raional Rîșcani, Iurie Urzica, la fel au donat jumătate din salariul lunar și vor examina oportunitatea de comun cu membrii Consiliului raional de a realiza o alocație pentru rechizite.

„Astfel, facem apel către întreaga societate de a conștientiza că această acțiune va reduce maximal numărul de infracțiuni comise de minori și incidente în care sunt implicați aceștia, devenind de multe ori victime ale infracțiunilor, deoarece ei mergând la scoală , își vor ocupa timpul cu studiile, vor fi supravegheați de profesori și educați corect.

De asemenea, îndemnăm și alți conducători din cadrul Poliției Naționale, precum și alte entități, care au posibilitate și dorință de a fi solidari în această campanie de binefacere, să ne urmeze exemplul și prin contribuție proprie să ajute copii cu risc de abandon școlar”, a mai scris Gheorghe Cavcaliuc.

Aceasta este cea de-a 4-a campanie de binefacere organizată prin implicarea Inspectoratului General al Poliției, Mitropoliei Chişinăului şi a Întregii Moldove, Asociației Obștești Clubul sportiv „Terra Valahia”, Asociației Obștești „Bunicii Grijulii” și Asociației Femeilor din Poliție.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților