[ X ]
[ X ]
[ X ]
O moldoveancă – pe cel mai înalt vulcan din lume: „E ca și cum ai fi pe acoperișul planetei Pământ!”
18 Ianuarie

Olga Ţapordei, femeie de afaceri, s-a urcat pe cel mai înalt vulcan din lume – Ojos del Salado din America de Sud, transmite CURENTUL.

Ea, la 16 ianuarie curent, a postat pe reţele de socializare, o fotografie cu drapelul Republicii Moldova, pe cel mai înalt vulcan din lume. „Știi cum e să fii pe cel mai înalt vulcan din lume? E ca și cum ai fi pe acoperișul planetei Pământ! Senzație de nedescris” – spune ea.

Totodată, Ţapordei e recunoscătoare că s-a născut în Republica Moldova. „Țara,care m-a învățat că orice e posibil! Indiferent de timpuri/anotimpuri/carantină/pandemie etc. Important e să vrei și să acționezi! În Republica Moldova orice e posibil! Nu se poate de zburat din RM, cauți opțiuni de unde se poate(ele sunt multe), pentru că îți dorești cu adevărat. Pentru că ai un deadline. Pentru că, tu ai decis. Moldova e perfectă, ca pistă de decolare și nu doar! Cu avionul, mașina, trenul sau autostopul. Tu alegi”, a subliniat ea.

Olga mai spune că această expediție o dedică exclusiv soţului, Bogdan.

Pe lângă aceasta, a mai menţionat că pe 13 spre 14 ianuarie a început escaladarea pe Ojos del Salado. „Anul Nou pe vechi(în fostul spațiu URSS) iar pentru noi, sunt 4,5 ani de când a apărut – Alexandra.

„Decizia îi aparține 99% lui Bogdan, iar eu am încredere în toate deciziile lui, din prima zi, de când am luat un prânz împreună. Îți mulțumesc că ești în viața mea, atât de înțelept” a conchis femeia de afaceri.

De menţionat că, Ojos del Salado este cel mai înalt vulcan activ de pe Terra, având înălțimea de 6.893 m. Se află în America de Sud, în Anzii Cordilieri, la granița dintre Argentina și Chile.

Amintim că, Olga Ţapordei e prima femeie din Republica Moldova care a escaladat cel mai înalt vârf din Africa, cu o înălţime de 5.895 de metri şi a arborat drapelul ţării.

Cristina Tomac

Inapoi la arhiva noutaților