[ X ]
O lucrare enciclopedică dedicată dublului campion olimpic Nicolae Juravschi, lansată
14 Martie

O lucrare enciclopedică dedicată dublului campion olimpic, deputatului democrat Nicolae Juravschi, a fost lansată astăzi la Academia de Științe a Moldovei, transmite CURENTUL.

Lucrarea „Nicolae Juravschi, dublul campion olimpic sau campionul invincibil” este editată și elaborată de Centrul de Cercetări Enciclopedice al Bibliotecii Științifice (Institut) „A. Lupan”, la care au lucrat 54 de autori.

În cadrul evenimentului, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, a spus că performanța sportivă a deputatului Juravschi este depășită de cea omenească.

„Avem ocazia să ne bucurăm de sportivi care au depășit condiția comună umană și au apreciere internațională și națională. Nicolae Juravschi, în ciuda faptului că în RM la acel moment nu existau condiții pentru educarea campionilor olimpici, a reușit să-și atingă obiectivele”, a spus Monica Babuc.

Președintele Academiei de Științe din Moldova (AȘM), Gheorghe Duca, a oferit deputatului Juravschi o medalie academică pentru contribuția la dezvoltarea sportului.

„Nicolae Juravschi merită această mențiune academică. Performanța pe care a obținut-o este egală cu cea academică. Juravschi a arătat ce capacități bune poate avea un moldovean care a reușit să câștige campionatul olimpic”, a spus Gheorghe Duca.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților