[ X ]
[ X ]
[ X ]
„O lecție de siguranță pe internet” pentru elevii unui liceu din Capitală
18 Octombrie

Cu ocazia Lunii Europene a Securității Cibernetice, Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică” a desfășurat o lecție informativă și interactivă pentru elevii clasei a III-a “D” din cadrul Liceului Teoretic Român Francez „Gheorghe Asachi” cu genericul „Siguranța copiilor în mediul online”, obiectiv prevăzut în Planul de acțiuni privind promovarea siguranței pe Internet a copiilor și adolescenților pentru anii 2017-2020, conform Hotărârii de Guvern, transmite CURENTUL.

Scopul acestei activități educaționale a constat în informarea și conștientizarea copiilor asupra pericolelor Internetului precum și informarea utilizării corecte a instrumentelor de comunicare online.

În Republica Moldova, patru din zece copii cu vârsta sub zece ani au deja un cont pe rețelele sociale, iar două treimi dintre copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani accesează zilnic Internetul.

Astfel, în cadrul orei de dezvoltare personală, elevii au învățat cum să fie responsabili în mediul online, cum să folosească internetul rațional și în scopuri educative, ce măsuri trebuie să întreprindă atunci când primesc mesaje răuvoitoare de la persoanele necunoscute, dar și câteva reguli de bază referitoare la furnizarea datelor personale pe Internet.

Tot în cadrul activității, copiii au fost informați despre riscurile și amenințările la care pot fi expuși atunci când navighează pe internet fără supravegherea părinților sau adulților.

Această instruire face parte din Campania dedicată Lunii Europene a Securității Cibernetică, marcată anual în luna octombrie ce are ca scop crearea unui mediu digital sigur.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților