[ X ]
[ X ]
[ X ]
O Icoană cu părticele din moaștele Sfântului Ierarh Ioan Maximovici din SUA va fi adusă în R. Moldova
22 Iunie

În Republica Moldova, la Chișinău, va ajunge din SUA, Icoana cu părticele din moaștele Sfântului Ierarh Ioan Maximovici (de Shanghai), transmite CURENTUL.

Icoana va ajunge sâmbătă, 29 iunie 2019, la ora 14:00.

„Întâmpinarea solemnă a Icoanei va avea loc la Porțile Orașului, după care adunarea bine credincioșilor, vor merge într-o procesiune de la marginea orașului, până la Mănăstirea Ciuflea”, se spune într-un comunicat de presă al Mitropoliei.

Către ora 16.30, la poarta Mănăstirii Ciuflea se va oficia un Tedeum de mulțumire, după care Icoana cu moaște va fi purtată pe brațe de către slujitorii Mănăstirii și așezată spre închinare în sfântul locaș, alături de alte mari sfințenii aflate în patrimoniul eclesial al obștei monahale de la Ciuflea.

Ora 17.00, se va da binecuvântarea pentru Slujba Privegherii cu Polileu, în prezența Icoanei Sf. Ioan de Shaghai. Credincioșii și pelerinii vor fi miruiți cu ulei sfințit din candela Sfântului Ierarh Ioan.

Duminică 30 iunie, Sfânta Liturghie se va săvârși în prezența Icoanei Sfântul Ierarh Ioan de Shanghai, iar, marți 2 iulie, în ziua pomenirii Sfântului Ioan de Shanghai se va sluji Sfânta Liturghie cu participarea ierarhilor BOM și a unui numeros sobor preoțesc.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților