[ X ]
[ X ]
[ X ]
O fracțiune parlamentară a propus Comisiei de la Veneția să-și deschidă un birou la Chișinău
18 Mai

Fracțiunea Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM) a făcut expus, delegației Comisiei de la Veneția, opinia privind inițiativa șefului statului, cu privire la majorarea competențelor Președintelui, ce țin de posibilitatea de a dizolva Parlamentul RM, dar și inițiativa de organiza un referendum consultativ, informează CURENTUL.

Deputata Inna Șupac a declarat că, la începutul acestei întrevederi, liderul PCRM, Vladimir Voronin, a făcut o sugestie Comisiei de la Veneția.

„Având în vedere volumul mare de lucru în RM al experților, în ultima perioadă, propunerea este ca ei să instituie un birou permanent al Comisiei de la Veneția la Chișinău, ca să nu fie cheltuiți bani pentru deplasări”, a informat Șupac.

Potrivit deputatei, în cadrul acestei întrevederi, fracțiunea PCRM a explicat argumentele de ce este împotriva inițiativelor de acest gen, care sunt sugerate de către Igor Dodon.

„Noi am reamintit în cazul dat, referendumul va fi unul consultativ, care, de fapt, conform legislației – oricare ar fi rezultatele, nu au careva consecințe, pentru a obliga pe cineva să adopte careva decizii în urma acestuia. De fapt, noi, PCRM, am ajuns la concluzia că, această inițiativa a lui Dodon este nimic altceva decât o acțiune de PR. Totodată, am explicat Comisiei de la Veneția că argumentele lui Igor Dodon de a mări competențele șefului statului, sunt destul de stranii. La fiecare articol, noi avem mai multe pretenții, din punct de vedere juridic. Comisia a dat mai multe întrebări, la care noi am răspuns”, a mai spus Șupac.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților