[ X ]
[ X ]
[ X ]
O fermă cu pui a luat foc la Telenești. 120 pui au pierit
1 Aprilie

Angajații IGSU au fost solicitați pentru a interveni la lichidarea unui incendiu în localitatea Coropceni, raionul Telenești, transmite CURENTUL.

Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 11:08. Potrivit primelor informații în apropierea localității arde construcția unei ferme cu pui.

La fața locului au fost îndreptate două echipaje de pompieri și salvatori care ajunși au stabilit că acoperișul fermei este cuprins de flăcări. În urma incendiului a fost afectată suprafața de 120 metri pătrați ai acoperișului iar 120 de pui au pierit. Datorită intervenției operative a echipajelor de salvatori a fost posibilă salvarea a 10 mii de pui, dar și 14 porci aflați într-o încăpere din apropiere.

Mai mult, pompierii au reușit să apere de flăcări și o suprafață de peste 800 metri pătrați ai acoperișului fermei. În urma incendiului nici o persoană nu a avut de suferit.

Toate circumstanțele și cauza de producere a arderii urmează a fi stabilite de specialiști. Potrivit IGSU în ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în peste 50 situații de risc.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților