[ X ]
[ X ]
[ X ]
O femeie a încercat să mituiască un angajat al unui penitenciar pentru a-i stabili o întâlnire cu un deținut. Ea a fost denunțată oamenilor legii
21 Decembrie

Un angajat al sistemului penitenciar, subordonat Ministerului Justiției, a denunțat tentativa de corupere săvârșită de o femeie pentru a beneficia de întrevedere cu un deținut. Incidentul a avut loc la punctul de primire a coletelor din Penitenciarul nr. 4 – Cricova, transmite CURENTUL.

Femeia, în vârstă de 36 ani, s-a prezentat pentru a transmite un pachet unui deținut în vârstă de 22 ani. În timpul verificărilor pachetului, angajatului Serviciului regim și supraveghere, i-a fost strecurată o sumă de bani în buzunarul hainei. Potrivit constatărilor preliminare, banii erau destinați pentru favorizarea unei întâlniri a femeii cu prietenul acesteia, aflat în custodia statului.

Pentru cercetarea circumstanțelor și întreprinderea măsurilor legale, despre acest caz a fost înștiințat Inspectoratul de Poliție Râşcani, Procuratura municipiului Chişinău şi unitatea de gardă a Centrului Național Anticorupție.

Dacă va fi găsită vinovată, persoana acuzată de corupere activă riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 6 ani și amendă în mărime de la 2 000 la 4 000 unităţi convenţionale.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților