[ X ]
[ X ]
[ X ]
O femeie a fost transportată cu echipajul SMURD la București
2 Iunie

În dimineața zilei de 2 iunie, echipajul aero-medical SMURD Iași a efectuat o intervenție de transportare a unei femei în vârstă de 27 de ani din municipiul Chișinău la București, transmite CURENTUL.

Potrivit datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, aceasta a avut nevoie de transportare urgentă la Institutul Clinic Fundeni din municipiul București pentru ulterioare intervenții chirurgicale după agravarea unei maladii cronice.

Pacienta a fost preluată și transportată de Serviciul Republican Aviasan spre stadionul Dinamo din capitală unde și a aterizat elicopterul SMURD. În drum spre București pe calea aerului aceasta va fi monitorizată strict de medicii și paramedii SMURD pentru a evita complicații.

Potrivit IGSU, de la începutul anului 2020 aceasta este a opta operațiune aero-medicală transfrontalieră SMURD, pentru cetățenii Republicii Moldova.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților
  1. Averea Larisei Novac - al treilea deputat cu cele mai mari venituri declarate: Nu deține imobile, închiriază apartament!
    Politică |
  2. Republica Moldova a transmis la Bruxelles Contribuția națională la Pachetul de extindere al Comisiei Europene pentru 2024
    Politică |
  3. Irina Vlah - la o fabrică de textile: „Conducerea este pregătită să ia oameni fără experiență și să-i formeze în toate, dar nu sunt oameni, tinerii pleacă”
    Politică |
  4. Ulianovschi: În afară de obținerea statutului de candidat la UE - datorită conjucturii geopolitice - puterea PAS se întrece în antirecorduri  
    Politică |
  5. Maia Sandu, la întrevederea cu reprezentanții CCI: Aderarea la UE este singura șansă ca Moldova să mențină pacea
    Politică |
  1. CEC a inițiat elaborarea proiectului „Pentru aprobarea Instrucțiunii cu privire la procedura de compensare a cheltuielilor suportate din bugetul de stat pentru organizarea și desfășurarea alegerilor locale”
    Politică |
  2. Averea Larisei Novac - al treilea deputat cu cele mai mari venituri declarate: Nu deține imobile, închiriază apartament!
    Politică |
  3. Dorin Recean, în discuții cu oamenii din raionul Sângerei: Le-a povestit despre importanța parcursului european al țării noastre
    Politică |
  4. Institutul Oncologic, dotat cu un aparat de brahiterapie 3D, unic în Republica Moldova
    Social |
  5. Republica Moldova a transmis la Bruxelles Contribuția națională la Pachetul de extindere al Comisiei Europene pentru 2024
    Politică |