[ X ]
[ X ]
O familie, care se deplasa regulamentar cu automobilul, a suferit în urma unui accident rutier provocat de alt șofer
15 Mai

În apropierea satului Roșcani, raionul Strășeni a avut loc, ieri seara, un accident rutier. Impactul s-a produs în timp ce un șofer în vârstă de 43 de ani, fiind la volanul unui automobil de model Toyota Avensis, a oprit într-o intersecție pentru a manevra la stânga, iar un alt conducător auto, în vârstă de 29 de ani, care conducea cu viteză excesivă un automobil de model Opel Astra, nu a ținut cont că carosabilul era umed și neavând o distanță suficientă față de automobilul precedent, l-a tamponat în spate.

În urma accidentului șoferul și 3 pasageri din automobilul Opel Astra au fost transportați la spitalul raional Strășeni. Dintre care se aflau o femeie în vârstă de 29 de ani și doi copii minori. Aceștia fiind o familie, mama, tatăl și fetița de un an s-au ales cu comoție cerebrală, iar băiețelul de 10 ani cu fractură la piciorul drept.

De menționat este faptul că în timpul impactului, în urma examinării automobilului s-a constatat că ambii copii se aflau pe bancheta din spate, unde lipsea scăunelul special de transportare a copiilor și nici unul nu a aveau centura cuplată.

În primele 4 luni ale anului curent pe drumurile din țară au avut loc 131 accidente rutiere cu implicarea copiilor, în urma cărora 4 copii au decedat, iar alții 116 au avut de suferit diferite traumatisme.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților