[ X ]
[ X ]
[ X ]
O expoziție inedită va fi vernisată la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală
30 Ianuarie

La 31 ianuarie, la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală va avea loc vernisarea Expoziției de fotografie „Mai presus de datorie. Diplomați recunoscuți drept „Integri printre națiuni”” cu prilejul aniversării a 75 de ani de la eliberarea lagărului Auschwitz-Birkenau, transmite CURENTUL.

Expoziţia este organizată de Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală în comun cu Centrul Cultural Evreiesc „KEDEM”. Evenimentul face parte din „Săptămâna memoriei” dedicată Zilei comemorării victimelor Holocaustului, cu prilejul aniversării a 75 de ani de la eliberarea lagărului Auschwitz-Birkenau.

Expoziția de fotografie „Mai presus de datorie. Diplomați recunoscuți drept „Integri printre națiuni” comemorează diplomații și oficialii din domeniul afacerilor externe din diferite țări care, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, au dat dovadă de omenie și curaj, riscând cu propria viață, întru salvarea persoanelor supuse represiunilor din partea regimului nazist.

Potrivit organizatorilor această expoziție este destinată în primul rând elevilor, studenților, profesorilor și tuturor persoanelor din societatea civilă care doresc să cunoască pagini din istoria secolului XX și să conștientizeze rolul important al colaborării interetnice pașnice.

Vizitatorii vor avea posibilitatea să vizioneze filmul documentar „Holocaust” care elucidează cauzele și consecințele acestui fenomen.

Evenimentul va fi precedat de un concert de muzică clasică, interpretat de elevii de la liceele-internat republicane de muzică „C. Porumbescu” și „S. Rahmaninov” din Chișinău.

Intrarea la eveniment este liberă începând cu 31 ianuarie ora 14:00 Chișinău, str. M. Kogălniceanu nr. 82. Expoziția de fotografie va putea fi admirată de vizitatori în perioada 31 ianuarie-16 februarie 2020.

Mihaela Grosu

Inapoi la arhiva noutaților