[ X ]
[ X ]
[ X ]
O expoziție de fotografii semnate de deputatul Vasile Șoimaru a fost inaugurată la Parlament
26 Mai

La Parlament a fost inaugurată o expoziție de fotografii semnate de deputatul Vasile Șoimaru, cu genericul „33 + 3 + 3 poeme în imagini”. Expoziția vine să marcheze cei 33 de ani de la primele alegeri parlamentare care au avut loc în Republica Moldova.

Colecția de fotografii, realizate de autor pe parcursul a circa 30 de ani, conține peisaje rurale pitorești, sate tradiționale, locuri de interes cultural din diferite localități ale Republicii Moldova. Fotografiile expuse nu doar surprind realitatea, dar și o transpun într-o formă artistică, subliniind astfel viziunea profundă a autorului asupra diferitelor aspecte ale vieții. Aceste creații fotografice impresionează prin abordarea lor originală și captivantă și oferă oportunitatea de a explora și aprecia frumusețea țării noastre. De asemenea, alături de fotografii sunt expuse și documente istorice, care atestă începuturile activității legislativului, marcând astfel o etapă importantă în evoluția instituției parlamentare și în procesul democratic al țării.

Protagonistul expoziției, parlamentarul Vasile Șoimaru a relatat că este pasionat de fotografii de foarte mult timp și a reușit să adune o colecție impresionantă de lucrări fotografice. „Sunt pasionat de fotografie de aproape 30 de ani. În toți acești ani am acumulat multe fotografii, am realizat mai multe expoziții. Ceea ce vedeți aici pare o simplă expoziție de fotografii, dar printre ele veți descoperi și documente istorice care atestă începuturile activității Parlamentului”, a menționat deputatul Vasile Șoimaru.

Prezent la inaugurarea expoziției, Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a remarcat abilitatea deputatului Vasile Șoimaru de a surprinde frumusețea naturii, viața cotidiană și diversele aspecte ale comunității, oferind astfel o perspectivă unică asupra realității. „Creația colegului nostru, deputatul Vasile Șoimaru, reprezintă o combinație dintre o colecție de fotografii extraordinare și documente istorice cu referire la istoria Parlamentului Republicii Moldova. Eu vă consider norocos, în sensul în care puteți, la o distanță de treizeci de ani, să faceți o comparație a proceselor prin care a trecut și trece Republica Moldova. Sunteți memoria vie a acelor evenimente”, a menționat Speakerul Igor Grosu.

Deputatul Vasile Șoimaru s-a născut pe 30 aprilie 1949, în comuna Cornova, raionul Ungheni. Vasile Șoimaru este conferențiar universitar, doctor în economie, membru al Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova, semnatar al Declarației de independență și a fost ales deputat în trei legislaturi.

Expoziția este organizată cu ocazia Zilei Parlamentului, marcată anual la data de 23 mai și va fi deschisă până la mijlocul lunii iunie.

Inapoi la arhiva noutaților