[ X ]
[ X ]
[ X ]
O echipă de experți din cadrul Oficiului Național de Audit al Suediei – în vizită la Curtea de Conturi
16 Octombrie

În perioada 8-12 octombrie curent, Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) a primit vizita experților din cadrul Oficiul Național de Audit al Suediei (ONAS), transmite CURENTUL.

Delegația ONAS a fost reprezentată de Anita Nilsson, auditor financiar principal, lider de echipă, Jens Eriksson, auditor financiar principal și Amanda Weibull, auditor financiar.

Scopul principal al vizitei a fost acordarea suportului pentru autoevaluarea sistemului de control și asigurare a calității, activitate prevăzută în contextul noului Proiect CCRM-ONAS, pentru perioada 2018-2020.

Pe parcursul vizitei de lucru reprezentanții ONAS au avut mai multe întrevederi atât cu membrii Curții de Conturi cât și cu șefii direcțiilor generale și auditorii CCRM. În cadrul întrevederilor experții au pus în discuție mai multe aspecte legate de domeniul ISSAI 40. Scopul standardului menționat este de a furniza un cadru pentru Instituțiile Supreme de Audit (ISA) privind constituirea și menținerea unui sistem de control și asigurare a calității tuturor aspectelor activității instituției.

În cadrul unor ateliere de lucru cu participarea angajaților instituției, implicați în diferite aspecte ale activității CCRM, experții au pus în discuție cerințele standardului, analizând concomitent procesele și procedurile de asigurare a calității în cadrul Curții de Conturi. Scopul exercițiului a fost de a facilita evaluarea punctelor slabe și tari ale proceselor, pentru a defini activități menite să fortifice sistemul de asigurare a calității instituționale.

La finele vizitei experților ONAS, Tamara Andrușca, Vicepreședintele CCRM a mulțumit pentru suportul oferit de experții suedezi, salutând decizia de a lansa noul Proiect de cooperare 2018-20120, menționând că conlucrarea dintre CCRM și ONAS va aduce plusvaloare în domeniul asigurării controlului calității, comunicării, managementului resurselor umane, etc. la fel, va contribui la consolidarea echipei de manageri.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților