[ X ]
O delegație a Serbiei în vizită la STISC. Iată cu ce scop
23 Octombrie

O delegație oficială din Serbia, formată din reprezentanți ai autorităților publice centrale, inclusiv a oficiului Prim-ministrului, la inițiativa Băncii Mondiale, au vizitat I.P. „Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică” (STISC) pentru a studia infrastructura sistemelor informaționale de stat și implementarea tehnologiilor informaționale prin prisma Platformei Tehnologice Guvernamentale Comune MCloud, care este administrată de STISC, transmite CURENTUL.

Guvernul Serbiei a lansat recent un proiect pentru crearea sistemului electronic și digitalizarea proceselor de eliberare a actelor permisive. În acest sens, experiența Republicii Moldova în implementarea Sistemului Informațional Automatizat de Gestionare și Eliberare a Actelor Permisive (ghișeul unic) reprezintă un exemplu practic, care exprimă alinierea la standardele europene și oferă cetățenilor un sistem transparent și eficient.

„Serviciile electronice guvernamentale reprezintă soluții care răspund la cerințele dezvoltării în continuu a tehnologiilor informaționale și a pătrunderii acestora în viața cotidiană. Prin extinderea serviciilor electronice un stat își poate asigura o dezvoltare în pas cu inovațiile și își poate gestiona și optimiza resursele disponibile.”, a menționat Serghei Popovici, director al STISC.

Oaspeții au remarcat reușitele STISC în implementarea mai multor proiecte guvernamentale, menționând că prin schimb de experiențe pot fi preluate un șir de idei și au exprimat interesul și deschiderea de a colabora în continuare.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților