[ X ]
[ X ]
[ X ]
O delegație a CEC participă la conferinţa anuală a Asociaţiei Oficialilor Electorali din Europa
22 Septembrie

O delegaţie a Comisiei Electorale Centrale (CEC) din Republica Moldova, constituită de președintele CEC, Alina Russu, și membrul Comisiei, Iurie Ciocan, participă la cea de-a 25-a Conferinţă anuală a Asociaţiei Oficialilor Electorali din Europa (ACEEEO), informează CURENTUL.

Evenimentul se desfășoară la Tirana, în perioada 21-23 septembrie 2016, fiind organizat şi găzduit de către Comisia Electorală Centrală a Republicii Albania, în parteneriat cu Secretariatul ACEEEO.

Genericul conferinței se axează pe evoluția și dezvoltarea sistemelor și proceselor electorale din ultimii 25 de ani, pe prezentarea principalelor tendințe și a celor mai bune practici în domeniul electoral, precum și pe modul de soluționare a problemelor apărute de către autoritățile de management electoral. Dezbaterile se desfășoară în 4 sesiuni și au drept teme sistemele electorale, stabilitatea legislației electorale, compararea modelelor de administrare electorală și modul de asigurare a unor alegeri libere și corecte. Evenimentul din acest an reunește funcționari și experți internaționali în materie electorală din peste 40 de țări, dar și reprezentanți ai unor prestigioase instituții internaționale de profil.

De remarcat e faptul că, în cadrul Adunării Generale a ACEEEO, prin votul membrilor, Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova și-a păstrat poziția de membru permanent a Biroului Executiv al organizației.

TRIBUNA precizează: Comisia Electorală Centrală din Republica Moldova este membru de drept al ACEEEO din anul 1998, iar din septembrie 2013 face parte din componenţa comitetului executiv al acestei instituţii. De asemenea, în perioada 2014-2015 a deținut președinția ACEEEO.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților