[ X ]
O delegație a Bundestagului german și coraportorii APCE – la Președinție. Ce s-a discutat
8 Iunie

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu s-a întâlnit ieri cu o delegație a Bundestagului german, formată din membri ai Grupului PSD din forul legislativ federal și condusă de Johannes Schraps. Discuțiile au vizat provocările de ordin economic și umanitar cu care se confruntă Moldova, ca urmare a războiului din Ucraina, precum și agenda de reforme și procesul de eurointegrare a țării, informează CURENTUL.

Șeful statului a mulțumit pentru parteneriatul puternic dintre țările noastre, precum și pentru susținerea acordată de-a lungul anilor pentru consolidarea democrației și dezvoltarea sectorului economic. Totodată, Președinta Maia Sandu a evidențiat rolul hotărâtor al Germaniei în organizarea conferinței donatorilor de la Berlin, din luna aprilie a.c., și sprijinul oferit în contextul crizei refugiaților ucraineni.

Membrii delegației și-au exprimat recunoștința față de cetățenii moldoveni care au ajutat, solidar și generos, refugiații din Ucraina. Ei au dat asigurări că vor susține țara noastră în realizarea programelor de dezvoltare în diverse domenii, în efortul de a gestiona criza economică și cea energetică, și în implementarea reformelor care să ne apropie și mai mult de Uniunea Europeană.

De asemenea, șeful statului ieri s-a întâlnit cu coraportorii Comisiei de monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, care efectuează o vizită de documentare la Chișinău.

Discuția a vizat situația curentă din țara noastră, în special evoluțiile ce țin de reforma justiției, combaterea corupției, funcționare mass-media și a instituțiilor democratice, precum și impactul agresiunii ruse în Ucraina asupra Republicii Moldova.

Maia Sandu a vorbit despre acțiunile întreprinse de autorități pentru a răspunde provocărilor economice, umanitare și de securitate cauzate de război, pentru a asigura stabilitatea în țară și a continua schimbările pornite în sectoarele-cheie.

Președintele a menționat că reforma justiției și combaterea corupției rămân o prioritate, fiind fundamentul pentru instituții puternice și independente, care să îmbunătățească viața oamenilor și să apropie țara de standardele UE.

Inapoi la arhiva noutaților