[ X ]
[ X ]
[ X ]
O cunoscută jurnalistă din Republica Moldova se mută în Sudan: „Se pare că am trecut prin toate etapele acceptării…”
25 August

Cunoscuta jurnalistă din Republica Moldova, Maria Levcenco se mută, în câteva zile, în Sudan, împreună cu soțul și fiul său, informează CURENTUL.

Ea a dezvăluit că motivul schimbării locului de trai este jobul soțului său, dar și că la început i-a fost dificil să accepte ideea.

„Dimineața discutăm cu Fabian ce mai este de făcut în aceste ultimele zece zile. Spune că îi place să meargă prin oraș și să înțeleagă că e pentru ultima dată când vede un loc oarecare. Mie nu îmi place, și nici nu este pentru ultima dată. Dar deja m-am liniștit. Din momentul în care într-o seară de iarnă a venit și mi-a spus că următoarea țară în care urmează să își înceapă misiunea este Sudanul, se pare că am trecut prin toate etapele acceptării: negarea, furia și ce mai era acolo… până nu am spus că este locul unde trebuie să fiu.

Fabian m-a văzut mereu mai sus decât îmi pare mie că sunt. Spune că îmi voi găsi cu ușurință contracte la organizații internaționale, că experiența pe care o voi obține o să îmi servească aici, în Moldova. Știe cât de mult aș vrea să revin”, a mărturisit ea, în cadrul „Jurnal Săptămânal” de la Radio Europa Liberă.

Totodată, a spus că de două săptămâni trăiesc într-o casă goală. „Când fiul își caută jucăriile îi explic că sunt departe, într-un container, pe un vapor, vor ajunge mai târziu. Îmi place casa nemobilată. E bizar, dar fine”, a precizat ea.

Jurnalista a mai spus că, în lunile de carantină, a înțeles că-și poate face munca și la distanță, totuși, contactul uman contează mult.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților