[ X ]
[ X ]
[ X ]
O adolescentă este cercetată penal pentru furturi din locuințe din Capitală
14 Decembrie

O adolescentă de 17 ani, originară dintr-o localitate a raionului Ialoveni a fost identificată de poliţiştii sectorului Centru din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău, fiind bănuită şi cercetată penal în contextul unui şir de furturi din locuinţe comise pe teritoriul Capitalei, transmite CURENTUL.

Conform informaţiilor preliminare, adolescenta ar fi fost implicată în cel puţin două furturi din locuinţe, iar anterior a fost documentată penal în cel puţin zece cazuri similare.

Această şi-ar fi recunoscut vinovăţia în urma audierilor, declarând cu lux de amănunte circumstanţele pătrunderii în locuinţe. Potrivit ei, în apartament intra pe parcursul nopţii când uşa de acces nu era încuiată sau geamul semideschis, iar proprietarii dormeau sau nu erau acasă. Prin această metodă ar fi pătruns într-un apartament din strada Mihai Eminescu şi într-o casă la sol din strada A. Bernardazzi, de unde ar fi sustras un telefon mobil, acte de identitate şi un portmoneu cu bani. Potrivit proprietarilor, suma pagubelor pricinuite ar depăşi suma de 32 mii lei.

În acest context adolescenta este cercetată penal pentru furt şi riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 13 mii lei la 27 mii lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților