[ X ]
[ X ]
[ X ]
Numărul de traversări ale frontierei de stat de către cetățenii străini a crescut!
11 August

În prima jumătate a anului 2017 numărul de traversări ale frontierei de stat de către cetățenii străini, la intrarea în Republica Moldova a totalizat 1,7 mil. persoane, fiind în creștere cu 6,1% față de anul trecut, informează CURENTUL.

Conform Biroului Național de Statistică al Republicii Moldova cei mai mulți cetățeni străini, care au traversat frontiera de stat, au fost înregistrați din România – 55,7%, Ucraina – 27,4%, Federația Rusă – 8,0%, Bulgaria – 1,7%, Italia – 1,0%, Turcia, Israel, Germania și Statele Unite ale Americii  câte 0,6%, Polonia, Portugalia și Belarus câte 0,3%, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și Franța -câte 0,2%.

Cetățenii străini au preferat să călătorească cu mijloace de transport auto  aproximativ 81,1%,  aerian circa 17,2% și feroviar 1,6%.

Numărul de traversări ale frontierei de stat de către cetățenii Republicii Moldova, la ieșirea din țară a constituit 2,5 mil., cu 4,3 % mai puțin decât în perioada similară din anul 2016. Mijloacele de transport auto au fost cele mai des utilizate pentru plecările în străinătate a cetățenilor Republicii Moldova, reprezentând 86,3% din numărul total de traversări.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților