[ X ]
[ X ]
[ X ]
Numărul autorizațiilor de construcție pentru clădiri a scăzut cu 3,5%
28 Octombrie

Biroul Național de Statistică comunică, că în ianuarie-septembrie 2017, s-au eliberat 2 891 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale şi nerezidenţiale, în descreștere cu 3,5% faţă de ianuarie-septembrie 2016, transmite CURENTUL.

Distribuţia după mediul de rezidenţă arată, că din numărul total al autorizaţiilor de construire eliberate pentru clădiri, în mediul urban au fost eliberate 1 570 autorizaţii sau cu 4,2% mai puțin față de nivelul înregistrat în perioada similară a anului precedent, iar în mediul rural au fost eliberate 1 321 autorizații sau cu 2,7% mai puțin față de ianuarie-septembrie 2016.

Distribuția în profil regional evidențiază o scădere a numărului de autorizații de construire eliberate pentru clădirile rezidențiale în regiunea de dezvoltare Nord, în regiunea de dezvoltare Centru, în regiunea de dezvoltare Sud. În mun. Chișinău și UTA Găgăuzia s-au înregistrat cu 6 și respectiv 8 autorizații de construire pentru clădirile rezidențiale mai mult față de perioada similară a anului precedent.

Pentru clădirile nerezidenţiale, în ianuarie-septembrie 2017 s-au înregistrat scăderi în mun. Chișinău, în regiunea de dezvoltare Nord, în regiunea de dezvoltare Centru. Creșteri s-au înregistrat în regiunea de dezvoltare Sud și în UTA Găgăuzia.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților