[ X ]
[ X ]
[ X ]
Nu au bani pentru monitorizarea campaniei electorale. Ce au solicitat Parlamentului și ce răspuns au primit
4 Septembrie

Președintele Consiliului Audiovizualului, Dragoș Vicol, a făcut un apel către opinia publică pe marginea subiectului ce ține de suplimentarea fondului de salarizare a Consiliului în perioada electorală, transmite CURENTUL.

În cadrul ședinței, Dragoș Vicol a menționat că a solicitat Parlamentului, la mijlocul lunii iulie, suplimentarea fondului de salarizare, ținând cont de faptul că monitorizarea în timpul alegerilor locale din 20 octombrie 2019 trebuie să aibă loc inclusiv de sărbătorile legale, cât și în zilele de sâmbătă și duminică.

„Conform calculelor pe care le-a făcut Serviciul finanțe și economie, este vorba de aproximativ 250 de mii de lei pentru a asigura acoperirea tuturor cheltuielilor legate de remunerarea activității în zilele de odihnă, fiindcă la acest capitol este prevăzută o prevedere separată”, a spus Dragoș Vicol.

Potrivit Președintelui CA până în prezent nu a fost primit nici un răspuns, deși scrisorile au fost adresate atât în adresa Ministerului Finanțelor, Comisiei parlamentare de profil, Președintelui țării, în adresa tuturor factorilor de decizie.

În context, Dragoș Vicol a subliniat că CA nu are resurse pentru desfășurarea monitorizării în campania electorală, care va începe în 3 săptămâni.

„Cu acest apel vom veni și în ședința următoare, dacă în acest răstimp nu vom avea un răspuns clar, cel puțin la rectificarea bugetului, care a avut loc la mijlocul lunii august cu ocazia convocării ședinței extraordinare a Parlamentului. Din informațiile pe care le deținem nu s-a ținut cont de solicitarea noastră și noi suntem, practic, în impas de a desfășura, în condițiile pe care ni le impune legislația în vigoare, această monitorizare și va trebui să identificăm posibilități și modalități de a ne onora obligațiunile. Din această cauză, țin să sensibilizez opinia publică în privința faptului ca să fim susținuți în demersul nostru de a ne putea onora obligațiunile funcționale stipulate în Codul serviciilor media audiovizuale și, propriu-zis, care țin de datoria noastră”, a conchis Dragoș Vicol.

Apelul președintelui CA, Dragoș Vicol a fost susținut în unanimitate de toți membrii consiliului.

Mihaela Grosu

Inapoi la arhiva noutaților