[ X ]
[ X ]
[ X ]
Nu ai să crezi câte site-uri cu extensia „md” sunt înregistrate. Doar în 2016, numărul acestora trecut de 5 mii!
12 Ianuarie

La etapa actuală, în zona .md sunt înregistrate peste 25 de mii de nume de domenii, informează CURENTUL.

Solicitat de către reporterul nostru, Dumitru Fetescu, specialist în relațiile cu publicul de la Întreprinderea de Stat ”MoldData”, registrator naţional al numelor în domeniul de nivel superior ”.md” ne-a relatat că numărul de înregistrări este în continuă creștere.

„Pe piața domeniilor se atestă o creștere, care în ultimii 3 ani a fost de circa 1 500. În anul 2016, în zona .md au fost înregistrate sau reînnoite în jur de 5 130 nume de domenii. Actualmente, sunt înregistrate circa 25 200 de adrese web cu extensia .md, ne-a spus reprezentantul ”MoldData”.

Totodată, acesta a menționat că situația domeniilor este determinată de faptul că tot mai multe firme doresc să fie prezente în mediul online.

„Mai bine de 60 la sută din înregistrările în zona .md au fost efectuate de agenți economici. Cererea tot mai mare de domenii este strâns legat de apariția firmelor noi sau dorința celor deja existente de a se afirma în mediul online. Reieșind din datele noastre, putem presupune că această tendință se va menține și în 2017”, a precizat Dumitru Fetescu.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților