[ X ]
[ X ]
[ X ]
Noutăți din 2019: 15 rute de troleibuz noi, un Centru pentru tineret și un forum investițional municipal!
7 Decembrie

Primarul general interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu, accentuează că în 2019, Primăria Chișinău va cunoaște o dezvoltare economică mai bună, se va investi în tineri și, de asemenea, vor fi asamblate troleibuze noi, transmite CURENTUL.

Ruslan Codreanu, pentru alocapitala.md, a menționat că Primăria la moment nu gestionează la nivelul dorit mediul de afaceri. Astfel, în 2019 în Chișinău va fi organizat primul Forum investițional.

„Peste 65% din afaceri sunt create și activează în Chișinău, generând peste 72% din veniturile din vânzări pe țară și cca 93% din impozitul pe venitul activității de antreprenoriat, colectat la bugetul de stat. Deși există o creștere a numărului de afaceri din municipiu, Primăria nu prea are cu ce se lăuda la acest capitol. Ele se dezvoltă de la sine, municipalitatea fiind un actor pasiv în tot ce ține de mediul de afaceri și atragerea de noi investiții. Astfel, în 2019, va avea loc primul Forum Investițional organizat de Primăria Chișinău. Pentru o dezvoltare economică, noi trebuie să începem să exploatăm avantajele noastre competitive și să ne specializăm în activități economice durabile și profitabile. Avantajul competitiv se crează azi prin inovare, forţă de muncă de înaltă calificare şi folosirea pe scară largă a cunoștințelor. Tocmai de aceea, pentru 2019 voi crea prima platformă de discuție între Primărie, mediul de afaceri și universități”, a spus Ruslan Codreanu.

De asemenea, va fi creat primul Centru municipal pentru tineri și vor fi asamblate 15 troleibuze noi.

„În 2019 ne propunem să mai asamblăm 15 troleibuze cu mers autonom și cu siguranță le vom pune pe rutele cele mai problematice, unde unitățile de transport sunt învechite sau nu există rute de transport public”, a mai spus Ruslan Codreanu.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților