[ X ]
[ X ]
[ X ]
Noul sediu al Procuraturii Generale, inaugurat! Harunjen: „Este un proiect foarte avantajos pentru stat”
21 Decembrie

La Procuratura Generală a Republicii Moldova a avut loc, astăzi, inaugurarea noului edificiu, informează CURENTUL.

Noul sediu este amplasat pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, nr.73. Aici îşi vor avea sediul: Procuratura Generală, Consiliul Superior al Procurorilor, Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale şi oficiul principal al Procuraturii capitalei.

Conducerea Procuraturii, Eduard Harunjen, s-a referit la importanța inaugurării noului edificiu. „Este un proiect foarte avantajos pentru stat. Odată cu trecerea în acest edificiu, vor fi eliberate 7 blocuri, ce vor fi transmise autorităților locale și centrale. Aceasta este o clădire istorică și a fost realizată în 1952. Totodată, în acest loc a fost un conac armenesc, care a ars”, a precizat Procurorul General.

Ministrul Justiției, Victoria Iftodi, a comunicat despre rolul noului edificiu. „Este adevărat că este o clădire cu o mare încărcătură istorică. Cred că, restaurarea și investițiile efectuate în acest sediu vor fi răsplătite cu munca celor care urmează să îndeplinească lucruri nobile și complicate”, a declarat ministrul.

De menționat că, în noul sediu, cu trei etaje şi o suprafaţă la sol de 3.398,9 metri pătraţi, va activa un personal de aproximativ 500 de unităţi: procurori, consultanţi ai procurorului, inspectori, ofiţeri detaşaţi la procuratura specializată, specialişti, personal tehnic şi auxiliar.

Imobilul a fost transmis cu titlu gratuit, din gestiunea Direcţiei generale pentru administrarea clădirilor Guvernului Republicii Moldova în gestiunea Procuraturii Generale.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților