[ X ]
[ X ]
[ X ]
Noul ministru de Externe a discutat cu Ambasadorul Ioniță
19 Martie

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Oleg Țulea a avut o întrevedere cu Ambasadorul României, Daniel Ioniță, transmite CURENTUL.
În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au trecut în revistă principalele evenimente realizate pe parcurs și au punctat unele priorități ale agendei bilaterale pentru perioada următoare.

În legătură cu declararea stării de urgență pe teritoriul celor două țări, ca urmare a răspândirii epidemiei de coronavirus, s-a discutat despre eventualele acțiuni de sprijin în cazuri de urgență, legate de criza generată de COVID-19. În acest sens, ministrul Oleg Țulea a reiterat mesajul de mulțumire pentru disponibilitatea Guvernului de la București de a excepta Republica Moldova de la interdicția exporturilor de medicamente din România.

Referindu-se la perspectiva relaţiilor bilaterale, Ambasadorul Ioniță a reafirmat angajamentul României pentru parcursul european al Republicii Moldova, încurajând accelerarea ritmului implementării reformelor, în contextul angajamentelor din Acordul de Asociere RM-UE.
În contextul aniversării a 10 ani de la lansarea Parteneriatului Strategic bilateral pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, ministrul Oleg Țulea a subliniat importanța consolidării acestui format de interacțiune, prin dinamizarea dialogului politic și valorificarea unor noi oportunități de colaborare sectorială.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților