[ X ]
[ X ]
[ X ]
Noua sa carte a văzut lumina tiparului! Iulian Fruntașu: „Am făcut cunoștință cu motanul doi ani în urmă…”
16 Mai

Scriitorul Iulian Fruntașu, fost Ambasador, a anunțat că noua sa carte a văzut lumina tiparului, informează CURENTUL. 

„Astăzi mi-a apărut o carte nouă de proză scurtă „Donatello, asasinul lui Putin” (editura ARC). Sunt 18 texte printre care și ăla care a dat titlul volumului.

Donatello, din câte cunoaștem, este artistul italian Donato di Niccolò di Betto Bardi (1386 – 1466), celebru pentru extraordinara sculptură a lui David (de fapt, sunt două, în bronz și în marmură). În cazul de față Donatello este și un pisoi, mascota Muzeului Brukenthal din Sibiu. Există pe bune, am făcut cunoștință cu motanul doi ani în urmă, fotografia lui e pe copertă.

Mai există în textul ăla și un iepure care a zburat pe lună pentru a obține elixirul nemurii, iar motanul Donatello, mascota Muzeului urma să meargă într-o misiune specială în Rusia.

Bine, e mai complicat puțin, dar nu mai dau spoilere, am vrut doar să explic titlul volumului.

Oricum, sunt 18 texte, după cum am scris mai sus”, a scris, pe Facebook, autorul.

Iulian Fruntașu, totodată, a adus mulțumiri Ingăi Druță, Elei Caraman și lui Mihai Dimitriu – redactori excelenți și interlocutori nu mai puțin interesanți.
„Nu în ultimul rând, îi mulțumesc lui BASU pentru cuvintele frumoase de pe ultima copertă! Chiț-Chiț a fost astăzi fericit!”, a mai spus scriitorul.

Inapoi la arhiva noutaților