[ X ]
[ X ]
[ X ]
Nordgaz Furnizare: Şi în continuare vom întreprinde paşi pentru asigurarea persoanelor fizice şi juridice cu gaze naturale de calitate la preţuri acceptabile
19 Decembrie

Indiferent de nota negativă dată de Comunitatea Energetică acţiunilor Republicii Moldova privind implementarea legislaţiei energetice europene (Pachetul Energetic III), compania Nordgaz Furnizare crede în viitorul european al Moldovei şi al pieţei autohtone a gazelor naturale şi depune maximum de eforturi pentru dezvoltarea acesteia. Cu acest scop, Nordgaz Furnizare în 2023 a făcut primii paşi pentru asigurarea consumatorilor cu gaze naturale în calitate de furnizor de alternativă.

Potrivit unui comunicat de presă, după efectuarea, la începutul lunii decembrie, a tranzacţiei cu primul volum de test de gaze naturale, SRL Nordgaz Furnizare a achiziţionat şi a pompat în rezervoarele subterane de gaze din Ucraina 1 milion de metri cubi pentru clienţii săi. Rezerva formată de gaze, Nordgaz Furnizare este gata să o livreze atât populaţiei pe întreg teritoriul Republicii Moldova, cât şi oricărui consumator comercial, conectat la reţelele de presiune medie şi înaltă la un preţ mult mai avantajos pentru consumatorii finali.

Pentru asigurarea transportării gazelor din rezervoarele subterane din Ucraina, Nordgaz Furnizare a încheiat un contract cu SRL „Operatorul sistemului de transport de gaze al Ucrainei”, care va permite livrarea de gaze în regiunile de sud ale Republicii Moldova.

În decembrie, Nordgaz Furnizare a semnat contracte de distribuţie a gazului natural cu „Chişinău-gaz”, „Rotalin-gaz”, „Gagauz-gaz”, „Orhei-gaz”, „Taraclia-gaz”, „Floreşti-gaz”, „Ialoveni-gaz”, „Bălţi-gaz”, „Ştefan-vodă-gaz” şi „Cimişlia-gaz”.

În acest an, în adresa Nordgaz Furnizare au venit peste 3 000 pachete de documente de la consumatori casnici şi comerciali. Pentru consumatorii casnici Nordgaz Furnizare propune tariful „Anul econom” – tariful se fixează până la 30.11.2024, plata se efectuează lunar conform consumului. Pentru consumatorii comerciali, Nordgaz Furnizare propune tariful „Business econom” –  tariful se stabileşte lunar în baza cotațiilor la hub-urile europene, iar achitarea se face în fiecare lună, reieşind din volumul consumat.

„Spre regret, ne confruntăm cu probleme create artificial de cei interesaţi de păstrarea situaţiei actuale în domeniul asigurării consumatorilor finali cu gaze naturale. Indiferent de aceasta, rămânem optimişti, căci situaţia actuală nu poate fi păstrată mult timp, chiar dacă sunt interese. Deoarece aceasta contravine şi intereselor consumatorilor din Republica Moldova, şi obligaţiunilor internaţionale ale ţării. Şi în continuare vom întreprinde paşi pentru asigurarea persoanelor fizice şi juridice cu gaze naturale de calitate la preţuri acceptabile”, a declarat directorul Nordgaz Furnizare, Alexandr Grosu.

Inapoi la arhiva noutaților