[ X ]
[ X ]
[ X ]
Noii membri ai Comisiei Electorale Centrale au depus jurământul
16 Septembrie

Componența nominală a Comisiei Electorale Centrale a fost confirmată de Parlament. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost aprobat cu votul a 56 de deputați, transmite CURENTUL.

Potrivit documentului, CEC are următoarea componență nominală – Berlinschii Alexandr, Caraman Angelica, Gurduza Sergiu, Lupașco Ludmila, Musteața Alexandru și Postica Pavel.

Tot în cadrul ședinței de astăzi, membrii Comisiei Electorale Centrale au depus jurământul.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, i-a felicitat pe membrii Comisiei Electorale Centrale. ”Noi avem mari speranțe în noua componență a CEC. Vrem ca democrația electorală, în sfârșit, să înflorească, să prindă un alt contur, credibil, viabil, în Republica Moldova”, a declarat Șeful Legislativului.

Potrivit art. 19 din Codul Electoral, în calitate de membri ai Comisiei Electorale Centrale pot fi propuse persoane care dețin cetățenia Republicii Moldova, au o reputație ireproșabilă și aptitudini pentru exercitarea activităților electorale și nu au interdicția de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică. Membrii CEC sunt inamovibili şi nu pot fi membri ai partidelor sau ai altor organizaţii social-politice.

Inapoi la arhiva noutaților