[ X ]
[ X ]
[ X ]
Noi pași făcuți de socialiști privind funcționarea limbilor pe teritoriul Republicii Moldova
2 Februarie

Socialiștii, astăzi – în cadrul unui briefing, au anunțat că vineri vor decide pașii următori ce ține de Legea privind funcționarea limbilor pe teritoriul Republicii Moldova, informează CURENTUL.

Secretarul executiv al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM),Vlad Batrîncea a declarat că a fost pus sub semnul întrebării accesul oamenilor la serviciile de stat. „În statele civilizate, problema limbilor a fost depășită demult. Acolo cetățenii au drepturi egale”, comunică socialistul.

În același timp, Batrîncea a făcut un apel „către societatea civilă, experți, dar și unii judecători ai Curții Constituționale”. „Noi nu trebuie să inventăm bicicleta, urmează să aducem cele mai bune practici din partea Consiliului Europei”, a spus Batrîncea.

La rândul său, Vasile Bolea a susținut că a ajuns la două concluzii cu privire la situația creată.

„Ori adoptăm și propunem o nouă lege privind funcționarea limbilor sau facem modificări la acea Lege din 1989 – să excludem unele prevederi și să intervenim în unele articole. Atât prima variantă, cât și a doua – noi vrem să le discutam în cadrul unei mese rotunde, care va avea loc vineri, unde vor participa experți pentru a găsi o formulă unică”, a conchis Bolea.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților