[ X ]
[ X ]
[ X ]
Noi linii electrice aeriene pentru o porțiune de pe strada Milano din Capitală. Lucrările ajung la peste 9,4 milioane de lei
31 August

Pentru anul curent, sectorul de distribuţie Chişinău a planificat realizarea mai multor activităţi complexe de renovare a Liniilor Electrice Aeriene (LEA), cu instalarea unor noi branşamente şi înlocuirea contoarelor şi cutiilor pentru acestea, în funcţie de starea lor tehnică, lucrări în valoare totală de peste 9,4 milioane lei, care în prezent sunt în deplină derulare, transmite CURENTUL.

Un exemplu în acest sens îl reprezintă porţiunea de LEA 0,4 kV de 0,7 km de pe strada Milano din mun. Chişinău. De la această linie se alimentează cu energie electrică peste 80 de consumatori, în principal casnici. Strada este plină de copaci, care cresc în imediata apropiere a firelor electrice şi deseori în caz de intemperii, aveau loc întreruperi avariate în livrarea energiei din cauza scurtcircuitelor cauzate de atingerea firelor neizolate balansate de vânt sau de crengi. De asemenea, pilonii, izolatoarele, elementele de fixare pe această porţiune au, un grad sporit de uzură, astfel încât a fost luată decizia de a renova integral această porţiune de LEA, cu utilizarea unor materiale noi, mai performante, inclusiv a cablului izolat torsadat, care este mult mai superior firelor neizolate sub aspectul fiabilităţii şi a securităţii.

Această lucrare este executată de către antreprenorul SRL „Savtels “ şi a fost începută pe 18 august. Linia renovată urmează a fi dată în exploatare către sfârşitul lunii septembrie curent. Odată cu finalizarea lucrărilor,se vor reduce la minim deconectările avariate din cauza conductoarelor rupte, iar consumatorii vor putea sesiza schimbări calitative în furnizarea energiei electrice.

2

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților