[ X ]
[ X ]
[ X ]
Noi inițiative în domeniul sănătății! Dodon: începând cu februarie, vom achita cheltuielile pentru transport a persoanelor cu maladii oncologice
27 Ianuarie

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunțat că, categoric, nu se admite practica anterioară de închidere sau fuzionare a spitalelor raionale, informează CURENTUL.

Igor Dodon a mai spus că toate spitalele raionale rămân să funcționeze.

„De asemenea, am solicitat ca în spitalele raionale să fie găsite resurse imediate de a dota cu un minim de utilaje și echipamente moderne. Totodată, am pus sarcina să reluăm din luna februarie programul, care a fost unul destul de bun – „Un doctor pentru tine”. Echipe mobile de medici calificați vor merge în localități din RM și gratis vor face screening-ul pulmonar și mamar, vor face tratament și consultare gratuită stomatologică la copii. Totodată, am dat indicație ca, începând cu luna februarie, să achităm cheltuielile pentru transport a persoanelor cu maladii oncologice. Toate cheltuielile vor fi compensate de către stat, începând cu februarie”, a enumerat șeful statului.

Igor Dodon a mai spus că, în următoarele luni, RM va primi 168 de unități de ambulanțe noi. „Deja, practic, suntem pe ultima etapă de asamblare a acestor unități. Vor fi repartizate în raioane”, a mai spus Dodon.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților