[ X ]
[ X ]
[ X ]
Noi demisii la Guvern
20 Octombrie

Cabinetul de miniștri, astăzi – în cadrul unei ședințe, a aprobat mai multe numiri și eliberări din funcții, informează CURENTUL.

A fost aprobată solicitarea Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) cu privire la rechemarea Violetei Agrici din funcția de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Regatul Spaniei în legătură cu expirarea mandatului.

La fel, a fost solicitată și acceptată rechemarea Corinei Călugăru din funcția de Ambasador, Reprezentant Permanent al Republicii Moldova pe lângă Consiliul Europei în legătură cu expirarea mandatului.

Sergiu Prodan, ministrul Culturii, a propus numirea lui Ion Budeci în funcția de Secretar de Stat al Ministerului Culturii din 21 octombrie 2021: „Este arhitect de profesie, a absolvit Universitatea Tehnică din Moldova. Apoi a urmat masterul la facultatea de arhitectură a Universității din Roma. A urmat multe alte stagii și cursuri de formare în Franța, România și alte țări europene. Are experiență în domeniul administrației publice, activând anterior în cadrul Ministerului Culturii. A activat în cadrul Agenției de Inspectare și Restaurare a Monumentelor și a Consiliului Național al Monumentelor Istorice. Actualmente este arhitect șef în cadrul Rezervației naturale „Orheiul Vechi””, a menționat Prodan. Candidatura a fost aprobată.

S-a propus și aprobat încetarea raportului de serviciu a lui Oleg Lișcenco, din funcția de director general adjunct al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor din 20 octombrie 2021, în baza cererii de demisie.

Totodată, s-a propus numirea prin detașare a Svetlanei Țurcanu în funcția de Secretar general adjunct al Guvernului din 25 octombrie 2021 – până la 28 februarie 2022. Candidata este licențiată în economie. Are experiență în cadrul autorităților administrației publice centrale. A activat circa 18 ani la Ministerul Economiei, alți trei ani a activat în cadrul Cancelariei de Stat. Actualmente exercită funcția de șef de direcție în cadrul Aparatului Președintelui Republicii Moldova. Candidatura a fost acceptată.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților