[ X ]
Noi clipuri dedicate comunităților etnice din țară, prezentate de IPIS
7 Martie

Institutul pentru Inițiative Strategice din Moldova (IPIS) a prezentat o nouă serie de clipuri în cadrul proiectului „Toți suntem Moldova”, dedicat comunităților etnice din țară, informează CURENTUL.

De această dată, eroii videoclipurilor au fost Marina Radiș, solista Teatrului de Operă și Balet „Maria Bieșu”, antreprenorul Vlad Șuleanschi și Aza Onică, fondatoarea ONG-ului Vitae.

Videoclipurile au fost prezentate pe 7 martie la Institutul pentru Inițiative Strategice. Coordonatoarea proiectului, Maria Levcenco, a menționat că, pe lângă tema comunităților etnice, videoclipurile ating și alte probleme din diverse domenii sociale. „Mă bucur că proiectul s-a dovedit a fi mai amplu decât era conceput inițial. Eroii noștri vorbesc nu doar despre activitatea și rădăcinile lor, ci și despre dificultățile cu care se confruntă antreprenorii sau despre situația copiilor prematur născuți. În acest fel problemele lor vor fi auzite și există speranță că ceva se poate schimba”, a menționat Maria.

Amintim că eroii primelor două videoclipuri ale proiectului au fost liderul mișcării ecologice „Hai Moldova”, Taisia Camenșic și conducătorul Moldovan National Youth Orchestra, Adriano Marian.

Scopul proiectului „Toți suntem Moldova” este de a descoperi comunitățile etnice ale țării dintr-o nouă perspectivă. Proiectul se bucură de sprijinul Departamentului de Stat al SUA.

Cristina Gurez

 

Inapoi la arhiva noutaților