[ X ]
[ X ]
[ X ]
Noi alegeri parlamentare stabilite de CEC
27 Decembrie

Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit pentru data de 15 martie 2020 desfășurarea alegerilor parlamentare noi în circumscripția electorală uninominală nr. 38, municipiul Hîncești, informează CURENTUL.

Decizia vine în contextul în care, un mandat de deputat a devenit vacant după demisia unui deputat ales în această circumscripție uninominală.

În ședința de astăzi, CEC a aprobat Programul calendaristic pentru realizarea acțiunilor de organizare şi desfășurare a scrutinului, care va fi transmis, spre informare şi realizare în limita competențelor, partidelor politice, instanței judecătorești, autorităților publice centrale și locale, precum şi organelor electorale, după constituirea lor. Cheltuielile estimate pentru realizarea activităților electorale aferente alegerilor parlamentare noi din 15 martie 2020 au fost estimate în sumă de 4 226,67 mii lei.

Totodată, CEC atenționează că, în conformitate cu prevederile art. VI din Legea nr.113/2019 pentru modificarea unor acte legislative, alin (1) art.105 din Codul electoral și alin. (7), (8) și (12) art.2 din Legea despre statutul deputatului în Parlament, termenul de stabilire a datei alegerilor noi începe a curge din data declarării vacanței funcției de deputat. În cazul de față, Parlamentul Republicii Moldova a luat act de demisia mandatului de deputat ales în circumscripția uninominală nr. 38, municipiul Hîncești prin hotărârea nr. 198 din 20 decembrie 2019.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților