[ X ]
[ X ]
[ X ]
Nivelul bilateral de conlucrare între Poliția de Frontieră și SIS, discutat de șefii celor două instituții
22 August

Astăzi, în incinta Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră a avut loc întâlnirea șefului Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, cu directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate, Alexandr Esaulenco.

Discuțiile s-au axat pe subiecte ce vizează asigurarea securităţii statului, fiind reiterată dorința comună de consolidare a bunelor relații dintre instituţii. Au fost evocate o serie de domenii cu potențial de dezvoltare, precum și de aprofundare a dialogului și diversificare a cooperării.

Cei doi şefi de instituţii au apreciat nivelul bilateral de conlucrare, înregistrat de la preluarea mandatelor şi au specificat că ambele autorități au aceleași obligațiuni – securitatea statului, implicit contracararea ameninţărilor hibride.

Totodată, în cadrul întâlnirii, la doi ofiţeri de informaţii şi securitate le-au fost oferite distincţii ale IGPF, pentru rezultate înregistrate în cadrul operaţiunilor comune, o dovadă a estimării cooperării existente, dar și a tinderii spre fortificarea dialogului bilateral.

Șeful Poliției de Frontieră a reconfirmat deschiderea pentru dinamizarea cooperării pe diferite segmente de activitate și valorificarea unor eventuale operațiuni comune.

La rândul său, directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate a transmis un mesaj de apreciere poliţiştilor de frontieră pentru modul în care îşi exercită atribuţiile cu privire la supravegherea şi controlul frontierei de stat, adresându-le urări de sănătate şi gânduri bune familiilor acestora.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților