[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ninge și e frig în lume
22 Octombrie

Să știe toată lumea: între cele două feluri de a fi, între Vest și Est, se desfășoară un Mare război. Îi putem zice Războiul de 1000 de Ani, căci s-a pornit odată cu Marea schismă. La ora actuală, el a căpătat o pronunțată coloratură geopolitică, deoarece se cam termină de focul în lume și se așteaptă ierni grele.

Lupta pentru resursele energetice, precum am mai scris, a început imediat după încheierea celui De-al Doilea Război Mondial și s-a desfășurat, metodic, sub drapelul confruntării democrațiilor occidentale cu comunismul, cu Imperiul răului, Uniunea Sovietică. La început de ultim deceniu, sec. XX, mai exact pe 28 ianuarie 1992, președintele George Bush declara în Congresul SUA: „În acest an, a murit comunismul. Astăzi, pot spune că America, cu ajutorul lui Dumnezeu, a învins în Războiul rece”.

Unul dintre marii strategi ai acelui război, Zbigniew Brzezinski, condescendent și clement de felul său, vorbea cu comizeraţie, rugându-ne să fim mizericordioși: „Să-i facem comunismului o înmormântare decentă”. Politologul Francis Fukuyama, în vogă pe atunci, entuziasmat, propunea crearea unui singur guvern, Guvernul mondial, cu SUA în prezidiu.

Însă, lucru de mirare, nu trec nici 10 ani de la decesul comunismului anunțat de Zbigniew Brzezinski în 1989, și același personaj, Zbigniew Brzezinski, în anul 1997, redevine belicos, recalcitrant: „Noua ordine mondială va fi edificată împotriva Rusiei, pe ruinele Rusiei, în detrimentul Rusiei. Am distrus Uniunea Sovietică, vom distruge și Rusia”.

Un alt politician american, Mitt Romney, în 2012, sonoriza următorul proiect: „Obiectivul nostru este de a forța Rusia să se devoreze din interior, producând confuzie și discordie în societatea acestei țări!”

De unde au apărut aceste note lugubre, tocmai în perioada când Rusia era anemică ca un deținut din Buchenwald, blândă ca luna de pe cer și disponibilă ca și capra cu trei iezi dintr-o extraordinară anecdotă moldovenească?

De unde, de unde… – De la cele rotunde! Sau ce? – Ați uitat de faptul că resursele energetice sunt în continuă scădere pe glob?

Greșeala fundamentală a Apusului: Dumnezeu luptă cu Răul, dar iubește Echilibrul. El creează acest echilibru mai din nimic. Rusia putea fi biruită de mai multe ori, însă niciodată nu va fi învinsă. Pentru că e megieșa lui Dumnezeu (Rilke), pentru că e condusă direct de Dumnezeu (H. Minih), pentru că se mulțumește cu un strict-necesar foarte mizer (Bismarck).

Mulți mă cred pro-rus. Unii chiar îmi bat obrazul că nu-s în rând cu lumea. Le răspund: greșyală, domnilor, greșyală! Eu în ceea ce scriu vreau să spun Adevărului pe nume și cred că la ora actuală, în ciuda faptului că Occidentul a declanșat o aprigă Cruciadă antirusească, consider că Rusia e de partea Adevărului. Iar atunci când Rusia a fost de partea Minciunii, am avut îndrăzneala s-o critic. Da voi ce-ați făcut atunci? – Așa că nu voi sau odraslele voastre ar trebui să-mi ceară mie socoteală.

Trump, în America și în lume, Rusia – în Rusia și în lume, promovează principii și valori perene, astăzi călcate în picioare în mai toate țările occidentale. Trump și Rusia nu permit ca milenara Civilizație mondială să se prăvale în hău.

În rest, continuăm lupta pentru de foc, că vine iarnă.

…Iar dacă și dacă, citiți ce spune omul de la Vorbirea directă. (v.m.)

Sursa: Revista Săptămâna

Inapoi la arhiva noutaților