[ X ]
[ X ]
[ X ]
Slusari: Avem proiect de țară și vom acorda undă verde producătorilor. Pentru asta avem nevoie de susținerea voastră: Andrei Năstase – președinte…
26 Octombrie

Vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari afirmă că primele declarații ale Platformei DA în sprijinul producătorilor autohtoni pot fi găsite încă în anii 2016-2017, informează CURENTUL.

„Convingerea noastră fermă este că în actuala situație fără măsuri substanțiale de protejare a producătorilor autohtoni, perspectivele economice ale Republicii Moldova sunt sumbre. În special în domeniul produselor agroalimentare este extrem de dificil pentru producătorii autohtoni să concureze cu importurile din țări care au subvenționat masiv sectorul agrar, industria de procesare. În fiecare litru de lapte de import 40% din valoare sunt subvenționate! Astfel fiind situația, noi trebuie să utilizăm toate măsurile tarifare și netarifare pentru a susține producătorii autohtoni! Multe țări aplică asemenea mecanisme: minim 50% din produsele agroalimentare de pe rafturile supermarketurilor să fie autohtone, reducerea bonusurilor acestor entități comerciale. Noi am elaborat un asemenea proiect de lege și nu-l vom retrage din Parlament. Precum vom insista și pe alt proiect elaborat de Platforma DA privind acordarea priorității produselor agroalimentare autohtone în cadrul achizițiilor publice, chiar dacă prețul este ceva mai mare. Există și multe alte măsuri de protecție pe care noi le promovăm”, a spus Slusari, într-un live pe o rețea de socializare.

Potrivit lui, nimeni în afară de Platforma DA nu are o asemenea viziune clară și complexă privind protecția producătorului autohton.

„Avem proiect de țară și vom acorda undă verde producătorilor autohtoni. Pentru asta avem nevoie de susținerea voastră – eu în calitate de prim-ministru și Andrei Năstase în calitate de președinte cu toată echipa Platformei DA!”, a mai spus Slusari.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților