[ X ]
[ X ]
[ X ]
Nicu Popescu: Numărul cetățenilor care își doresc o apropiere de UE este mai mare decât cel ce vor o apropiere de F. Rusă
27 Mai

Fostul ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene în Guvernu Sandu, Nicu Popescu, director al programului Wider Europe, menționează, într-un interviu pentru portalul contributors.ro, că numărul cetățenilor moldoveni care își doresc o apropiere de UE este mai mare decât celor care își doresc o apropiere de Federația Rusă, transmite CURENTUL.

Nicu Popescu afirmă că din cauza politicienilor care pretindeau a fi pro-europeni, cetățenii sunt decepționați de perspectivele integrării europene ale țării.

„Din pacate Moldova nu a avut niciodata acel consens pe care l-a avut clasa politica din Romania in favoarea integrarii euro-atlantice si europene inca din anii 90s. In Moldova, in ultimii ani o sumedenie de corupti au facut cariere politice pretinzand ca sunt pro-occidentali si pro-europeni, sau mascandu-si anti-europenismul prin pretentia ca vor o politica externa echilibrata. Drept rezultat cetatenii Moldovei sunt ceva mai deceptionati de perspectivele integrarii europene ale tarii decat erau acum un deceniu. Nu cred ca ei sunt mai deceptionati de Europa ca atare, de atractivitatea integrarii europene, ci de calitatea si credibilitatea multor politicieni din Moldova care speculeaza si abuzeaza de atractivitatea UE pentru a-si face capital, nu doar politic. Acestea fiind spuse, integrarea europeana ramane preferinta predominanta al cetatenilor Moldovei. Numarul de cetateni care vad viitorul Moldovei in Europe este mai mare decat numarul cetatenilor care isi doresc o apropiere de Rusia”, a spus Nicu Popescu.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților