[ X ]
[ X ]
[ X ]
Nicu Popescu, despre decizia CE: Sărbătorim un moment deosebit în istoria Republicii Moldova
15 Decembrie

Șeful diplomației Republicii Moldova Nicu Popescu a transmis un mesaj cu prilejul deciziei Consiliului European privind deschiderea negocierilor de aderare cu țara noastră.

„Felicitări, Moldova! Sărbătorim un moment deosebit în istoria Republicii Moldova. După o perioadă importantă în care am implementat cu succes recomandările Uniunii Europene, statele membre ale Uniunii au emis un vot pozitiv pentru deschiderea negocierilor de aderare cu țara noastră. Decizia de asta reprezintă un moment istoric pentru Republica Moldova, marcând cel mai important pas de până acum către aderarea noastră la marea familie a Uniunii Europene”, a menționat oficialul.

Potrivit lui, în ultimii ani, s-a colaborat strâns cu toate instituțiile statului pentru a implementa reforme esențiale. Realizarea a 94% din recomandările Comisiei Europene este o dovadă clară a determinării țării de a face schimbări concrete și de a aduce Republica Moldova la standardele europene.

”Suntem pe drumul corect și suntem hotărâți să continuăm această transformare.

Aceasta este începutul drumului nostru către statutul de membru UE cu drepturi depline. Ne așteaptă negocieri importante și reforme continue, dar suntem hotărâți să mergem pe acest drum, pentru că știm că aderarea la UE reprezintă calea noastră către prosperitate, stabilitate și securitate. Începem această etapă având o bază solidă, evidențiată de un ritm dinamic de progrese, inclusiv în cele 35 de capitole de aderare, dintre care 9 înregistrează progrese substanțiale.

Felicitări nouă tuturor, cu această importantă decizie, care deschide, ireversibil calea către marea familie a Uniunii Europene – un spațiu al păcii, securității și democrației”, a spus Nicu Popescu.

Inapoi la arhiva noutaților