[ X ]
[ X ]
[ X ]
Nicu Popescu: „Am reușit să schimbăm într-un timp record această stare de lucruri”
14 Noiembrie

Ministrul în exercițiu al Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), Nicu Popescu, a venit cu un mesaj privind încheierea exercitării mandatului, informează CURENTUL.

„În luna iunie, am preluat o politică externă obosită și un stat izolat, căruia i se trântea ușa în nas în mai toate capitalele europene. Am reușit să schimbăm într-un timp record această stare de lucruri. Astfel, dacă în mod obișnuit cinci luni pot să însemne puțin, pentru țara noastră ele au însemnat foarte mult”, a scris Popescu, pe o rețea socială.

În același timp, Popescu a adăugat: „Din păcate, astăzi Republica Moldova intră într-o nouă fază, una impredictibilă și chiar periculoasă. Cu o politică nevertebrată și dezechilibrată față de Federația Rusă și cu un îngheț în relația cu partenerii europeni, inclusiv România. Cu noi riscuri de izolare politică de către Uniunea Europeană și alți parteneri, respectiv cu mai puțin sprijin financiar pentru țară și pentru oameni”.

Totodată, Popescu a mulțumit colaboratorilor MAEIE. „Îi mulțumesc echipei de la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene pentru munca depusă în aceste cinci luni. Le mulțumesc încă odată colegilor de la MAEIE și îi doresc succes lui Aurel Ciocoi în exercitarea funcțiilor și continuitate în politica externă”, a conchis Popescu.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților