[ X ]
[ X ]
[ X ]
Nicu Popescu a prezidat ședința Comitetului național pentru combaterea traficului de ființe umane
24 Iunie

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a prezidat ședința Comitetului național pentru combaterea traficului de ființe umane, în cadrul căreia a fost prezentat și aprobat Raportul de realizare a politicii în domeniul combaterii și prevenirii traficului de ființe umane în anul 2021, informează CURENTUL.

Participanții s-au referit la principalele tendințe în domeniul combaterii traficului de ființe umane, precum și la principalele realizări obținute în acest sector.

„Am evidențiat aportul autorităților naționale în îndeplinirea cu diligență a responsabilităților, în special în contextul provocărilor generate de criza pandemică COVID-19, precum și de războiul din Ucraina care a impus consolidarea eforturilor pentru gestionarea fluxului de refugiați care au ajuns în Republica Moldova.

Țara noastră continuă să găzduiască un număr mare de refugiați, dintre care preponderent femei, copii și bătrâni, categorii vulnerabile în fața acestui flagel numit traficul de ființe umane, fapt ce accentuează gradul nostru de responsabilitate și importanța menținerii eforturilor depuse mai ales în domeniul prevenirii.

Am mulțumit partenerilor externi pentru susținerea în continuarea politicilor antitrafic din țara noastră și sprijinul acordat în contextul gestionării crizei refugiaților. De asemenea, am accentuat importanța concentrării eforturilor de realizare deplină a măsurilor planificate și de implementare a recomandărilor mecanismelor internaționale de monitorizare precum Grupul de experți privind lupta împotriva traficului de ființe umane (GRETA) și cele stipulate în raportul anual elaborat de Departamentul de Stat al SUA privind traficul de persoane”, spune Nicu Popescu.

Inapoi la arhiva noutaților