[ X ]
[ X ]
[ X ]
Nicolae Juravschi spune cum a ajuns Federația de Haltere la ananghia dopajului și cine se face responsabil pentru aceasta
31 Ianuarie

În perioada anului 2017, mai mulţi halterofili au fost depistaţi pozitiv la dopaj, ceea ce a şi determinat Federaţia Internaţională de Haltere să suspende lotul Moldovei pe un termen de un an, alături de alte opt state.

În cadrul unui interviu acordat portalului CURENTUL, președintele Comitetului Naţional Olimpic şi Sportiv din Moldova (CNOS), Nicolae Juravschi a explicat cine se face vinovat de situația creată.

„Cum s-a ajuns? Foarte simplu. Nu există o organizare în cadrul Federaţiei. Sportivii se pregătesc necentralizat, sub vizorul nimănui. Fiecare sportiv îşi identifică pentru sine un medic, care nici măcar nu este monitorizat. Cu cine s-a înţeles, cu acela şi se pregăteşte. Aceste lucruri trebuie reglate la nivel de minister, de Federaţii. Pentru fiecare tip de sport trebuie desemnaţi specialiști aparte: tu eşti medic responsabil pe halterofili, tu pe atleţi, tu pe canoişti, etc.”, a declarat Nicolae Juravschi.

Preşedintele CNOS a mai adăugat că în rândurile responsabililor de sport, incidentul a trecut de parcă nici n-a fost.

„Cazul acesta trebuia clarificat. Cine e de vină? Cum s-a întâmplat asta? Nimeni nu făcut nici o investigaţie. Nici Federaţia, nici noi şi nici ministerul. Totul aşa şi a rămas. E un lucru intolerabil. Precedentul acesta poate să se repete atât în alte Federaţii, cât şi din nou la halterofili”, a adăugat Nicolae Juravschi.

Halterofilii moldoveni nu vor participa anul acesta la Campionatul European de Haltere și nici la Jocurile Olimpice de Tineret din Buenos Aires.

Dumitru Garcaliuc

Notă: Interviul integral va fi publicat pe parcursul zilei de sâmbătă.

Inapoi la arhiva noutaților