[ X ]
[ X ]
[ X ]
Nici nu a ajuns bine în librării, că a și fost retras din vânzare! Noul Cod Civil, lansat cu greșeli
14 Martie

Nici nu a ajuns bine în librării, că a și fost retras din vânzare. Este vorba despre Noul Cod Civil al Republicii Moldova, care a intrat în vigoare la 1 martie curent, și la editarea căruia au fost admise greșeli, informează CURENTUL.

Potrivit Legii privind modernizarea Codului civil și modificarea unor acte legislative nr. 133 din 15.11.2018, ce a fost publicată în Monitorul oficial al Republicii Moldova nr. 467-479 din 14.12.2018, scopul modificărilor adoptate este modernizarea dreptului privat al Republicii Moldova, conform ultimelor tendinţe europene şi internaţionale în materie, ținându-se cont și de problemele interpretării și aplicării Codului Civil al Republicii Moldova până în prezent. Aceasta reprezintă prima revizuire integrală a Codului civil al Republicii Moldova din 06.06.2002 și este rezultatul unui efort consistent desfășurat pe parcursul a peste patru ani, cu implicarea unui număr semnificativ de experți, practicieni și reprezentanți ai mediului academic.

Totuși, se pare că, rezultatul nu a fost tocmai cel așteptat, or, fiind lansat, în noul Cod Civil au fost depistate greșeli. Rețelele de librării au primit reclamații – atât din partea studenților, cât și din partea celor care activează în domeniul juridic, în legătură cu faptul că noua ediție a Codului Civil conține mai multe erori.

Contactați, reprezentanții librăriilor au spus că tirajele au fost retrase din vânzare, cu pretextul că nu corespund așteptărilor. Potrivit surselor, Codul ar urma să reapară în vânzare, după o analiză minuțioasă.

CURENTUL precizează: Noul Cod Civil al Republicii Moldova, Partea II, a fost editat de Farmec-Lux și conține 352 de pagini. Prețul în librării a fost de 70 de lei.

Mihaela Grosu

Inapoi la arhiva noutaților