[ X ]
[ X ]
[ X ]
Nichita Țurcan reprezintă Moldova la Adunarea Interparlamentară a Tinerilor din statele CSI
20 Mai

Deputatul Nichita Țurcan, membru al Comisiei cultură, știință, educație, tineret, sport și mass-media, reprezintă Legislativul Republicii Moldova la Cea de-a 16-a Adunare Interparlamentară a Tinerilor din statele membre CSI (AIPT CSI), transmite CURENTUL.

Reuniunea are lor pe 20-21 mai, în format mixt, Nichita Țurcan participă în regim online.

Evenimentul a întrunit tineri deputați ai parlamentelor naționale ale statelor membre ale AIP CSI, precum și reprezentanți ai puterii legislative de nivel regional sau local, dar și lideri ai parlamentelor de tineret, ai organizațiilor și asociațiilor obștești.

Unul dintre subiectele cheie de pe agenda reuniunii este educația de mediu și protecția mediului. Membrii delegațiilor parlamentare vor face schimb de experiență cu referire la punerea în aplicare a politicii de stat în domeniul tineretului privind cultura și educația ecologică în statele Comunității.

Participanții la întâlnire vor examina, de asemenea, principalele decizii ale organelor Comunității Statelor Independente în domeniul cooperării internaționale pentru tineri și planurile de lucru pentru punerea lor în aplicare, vor discuta pregătirile pentru cea de-a 30-a aniversare a Adunării Interparlamentare a CSI și propunerile de organizare a activității în 2022.

În marja reuniunii, participanții vor discuta rezultatele videoconferinței internaționale ”Tinerii împotriva glorificării nazismului” care a avut loc pe 18 decembrie 2020 și la care, de asemenea, a participat deputatul Nichita Țurcan. Vor fi examinate posibilitățile de aplicare a recomandărilor conferinței.

Va fi dezbătut proiectul Cu privire la măsurile de identificare și susținere a copiilor și tinerilor talentați și audiată informația despre rezultatele Forumului internațional al muncii pentru tineret, din Sankt Petersburg.

Urmează a fi examinată propunerea privind conferirea insignei de onoare ”Pentru contribuție la cooperarea internațională de tineret”, distincție instituită recent de Consiliul AIP CSI la inițiativa AIPT CSI.

Pentru membrii delegațiilor, care participă cu prezența fizică, în încheierea reuniunii va fi organizat un program cultural-artistic prilejuit de Anul arhitecturii și planificării urbane în CSI.

Adunarea Interparlamentară a Comunității Statelor Independente este constituită din Parlamentele a 10 țări membre ale CSI, printre care Legislativul Republicii Moldova.

Adunarea Interparlamentară a Tinerilor din statele membre ale Comunității Statelor Independente a fost înființată prin decizia Consiliului AIP CSI din 22 noiembrie 2012 și este un organ consultativ permanent al Adunării Interparlamentare a CSI.

Inapoi la arhiva noutaților